Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΗΛΙΑΝΘΟ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Οι Κλιματικοι παράγοντες κυριάρχησαν στη διεθνή αγορά των δημητριακών κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Η βελτίωση των καιρικωνσυνθηκών στις μεγάλες περιοχές παραγωγής σιτηρών της συμπίεσαν τις τιμες για σιτάρι και αραβόσιτο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με την αγορά των δημητριακών, η κατάσταση των τιμών σε ηλιέλαιο ήταν σταθερή. Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στις τιμές του ηλιελαίου στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, πιθανή δημιουργία μιας ομαλής πτωτικής τάσης των τιμών λογω μεγαλύτερης προσφοράς από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με Ουκρανούς εμπειρογνώμονες, η απότομη ανατίμηση του ηλίανθου και ηλιέλαιου το 2010/11, ενώ επίσης αβέβαιοτητα της πολιτικής της ουκρανικής κυβέρνησης όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών, θα οδηγήσει στη φύτευση πολύ μεγαλύτερων περιοχων με καλλιέργειες ηλίανθου το 2011, συμφωνα με επίσημες προβλέψεις. κορυφαίες εταιρείες εκτιμουν οτι η Ουκρανίας Εγγραφή περιοχές του ηλίανθου στην Ουκρανία και τη Ρωσία
Διεθνείς τιμές

Κλιματικούς παράγοντες κυριάρχησε στη διεθνή αγορά των δημητριακών κατά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Agrometeorologichnie βελτίωση των συνθηκών στις μεγάλες περιοχές παραγωγής σιτηρών της συμπίεσης των τιμών για το σιτάρι και αραβόσιτο στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. 5 Μάη να εξάγουν τα αποσπάσματα των ΗΠΑ μαλακό κόκκινο χειμερινό σιτάρι και καλαμπόκι μειώθηκε στις 290 δολάρια ανά τόνο FOB και 310 δολάρια ανά τόνο FOB, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα 300 δολάρια / τόνο και 324 δολάρια / τόνο στις 29 Απριλίου. Και οι ευρωπαϊκές τιμές της αγοράς για τα μεγάλα κόκκους επάνω από τις τιμές κορυφής τον Απρίλιο, αλλά σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γαλλία και τη Γερμανία, η εβδομαδιαία περίοδος έληξε με σχεδόν ίδια επίπεδα. Στις 4 Μαΐου η Γαλλική σιτάρι άλεσης προσφερόταν για εξαγωγή από EUR244 / t FOB Ρουέν, και το καλαμπόκι - μια EUR233 / t FOB Μπορντό, σε σύγκριση με ευρώ 244 / t και 235 ευρώ / τόνο στις 29 Απριλίου.

Αναλυτές προειδοποιούν ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος απόδοση του σίτου στη Δυτική Ευρώπη και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας θεωρούν ότι είναι λιγότερο από την τρέχουσα αισιόδοξες προβλέψεις, και αυτό σε μια επιθετική εξαγωγής που παρέχονται μεταβατικές αποθεμάτων σημαίνει πιο έντονη από ό, τι αναμενόταν το τρέχον υπόλοιπο. Επιπλέον, παρά τις ευνοϊκές προοπτικές για την ανάκτηση του σιταριού στη Ρωσία, την Ουκρανία και το Καζακστάν εξαγωγικό δυναμικό αυτών των χωρών στη νέα σεζόν 2011/12, θα παραμείνει αρκετά κάτω από το επίπεδο ρεκόρ του 2008/09 - 22 εκατ. τόνους against 37 εκατομμύρια . έτσι

Σε αντίθεση με την αγορά των δημητριακών, η κατάσταση των τιμών σε σύνθετα ηλιέλαιο ήταν σταθερή. Αποσπάσματα του ακατέργαστου ηλιελαίου στο Ρότερνταμ κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ημερών που παρέμειναν σε ένα στενό διάδρομο - $ 1390-1400 / t FOB, και τις τιμές των ηλιανθόσπορων στη Γαλλία στασιμότητα σε EUR435-445 / στοιχείο Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στις τιμές του ηλιελαίου και ηλιέλαιο στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, πιθανή δημιουργία μιας ομαλής πτωτικής τάσης των τιμών των αναδυόμενων σε μεγαλύτερη προσφορά από τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με Ουκρανούς εμπειρογνώμονες, η απότομη ανατίμηση του ηλίανθου και ηλιέλαιου το 2010/11, ενώ επίσης αβέβαιοτητατης πολιτικής της ουκρανικής κυβέρνησης όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών, θα οδηγήσει στη φύτευση πολύ μεγαλύτερες περιοχές με καλλιέργειες ηλίανθου το 2011,συμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις. κορυφαίες εταιρείες εκτιμουν την απόδοση των ελαιούχων σπόρων στη χώρα απο 7,6 εκατ. τόνους σε 7,8 εκ (7,4 εκατομμύρια τόνοι - 2010). Οι εμπειρογνώμονες είναι κατηγορηματικοι ότι η κατάσταση επικρατει και στη Ρωσία, όπου η έκταση που θα καλλιεργείται με ηλίανθο είναι πιθανό να είναι 5-10% μεγαλύτερη από την προηγουμενη .
ΠΗΓΗ IGOR Valentovich

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr