Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η επιστροφη Ουκρανίας και τη Ρωσίας στην παγκοσμία αγορά σιτηρών

Η Ουκρανία και η Ρωσία αποφάσισαν να επανέλθουν στην παγκοσμία αγορά σιτηρών . Σχεδόν ταυτόχρονα, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών ανακοίνωσαν την ακύρωση των περιορισμών εξαγωγής σιτηρών - στις 25 Μαΐου του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας ακύρωσε τις ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών, και στις 28 Μαΐου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ο ότι η Ρωσία δεν θα ανανεώσει την απαγόρευση των εξαγωγών σιτηρών μετά την 1 Ιουλίου του 2011.

Παρά την επιβολή του μηχανισμού των ποσοστώσεων και των αδειών των εξαγωγών σιτηρών στην ΣΕΖΟΝ -2010/11, η Ουκρανία κατάφερε να κρατήσει τη θέσητης στο ΤΟΡ-10 του κόσμου, τωνμεγαλύτερων εξαγωγεων σε τρεις θέσεις: σιταριού, του καλαμποκιού και του κριθαριού. Σύμφωνα με αναλυτές , μέχρι σήμερα το εξαγωγικό δυναμικό της Ουκρανίας στην season-2011/12 εκτιμάται στο επίπεδο των 18,3 εκατ. τόννοι, στο σιτάρι, στο κριθάρι και στον αραβόσιτο .

Στο season-2009/10, ο κατάλογος των κύριων εισαγωγέων ουκρανικου σιταριού περιλαμβάνει το Μπαγκλαντές, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Τυνησία και την Αίγυπτο. . Σύμφωνα με αναλυτές , μετά την ακύρωση του εμπάργκο των εξαγωγών, η Ρωσία θα είναι σ θέση να εξάγει πάνω από 15 εκατ. τόννους δημητριακών στη νέα σεζόν. Στον κατάλογο των κύριων εισαγωγέων -του ρωσικού σιταριού περιλαμβάνονται Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και τη Λιβύη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr