Κυριακή 22 Μαΐου 2011

μύκητας παραγει βιοντίζελ

Ένας μύκητας που παραγει βιοντίζελ, ως μέρος του φυσικού κύκλου ζωής του, έχει προσελκύσει την προσοχή των αμερικανών επιστημόνων που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το δυναμικό του. Ο μύκητας έχει ανακαλυφθεί σε δέντρα τροπικών δασών της Παταγονίας και πιστεύεται ότι είναι μοναδικό στην ικανότητά της να συνθέσει μια ποικιλία από ουσίες χρήσιμες για την παραγωγή καυσίμων.

"Αυτός είναι ο μόνος οργανισμός που έχει ποτέ αποδειχθεί να παραγει ένα τόσο σημαντικό συνδυασμό ουσιών καυσίμων», δήλωσε ο καθηγητής Gary Strobel από Montana State University. "Ο μύκητας μπορεί να παραγει αυτες τις ενωσεις-συστατικα των καυσιμων ακόμη και από κυτταρίνη, η οποία θα καθιστούσε την καλύτερη πηγή βιοκαυσίμων από οτιδήποτε χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή."

Ο μύκητας, που έχει ονομαστεί Gliocladium roseum, παράγει έναν αριθμό διαφορετικών μορίων από υδρογόνο και άνθρακα που βρίσκονται σε ντίζελ.
Ο καθηγητής Strobel είπε οτι η ασυνήθιστη ικανότητα των μυκήτων να παραγει μια πληθώρα υδρογονανθράκων ανακαλύφθηκαν αρκετά τυχαία. Η ομάδα του διεξαγαγε πειραμάτων πάνω στο δέντρο Ulmo,που ειναι ξενιστης σε μια ποικιλία από μύκητες , ο μύκητας ηταν ο μονος επιβιωσε σε χημικη καταπολεμηση και άρχισαν να παράγουν αέρια του - το οποίο αποδείχθηκαν ότι ήταν ενώσεις πλούσιες σε ντίζελ.

«Τα αποτελέσματα ήταν εντελώς αναπάντεχα και πολύ συναρπαστικα ", δήλωσε ο καθηγητής Strobel.

Πολλά μικρόβια και μύκητες που ζουν στο ξύλο παράγουν υδρογονάνθρακες , που συχνά φαίνεται να παραγουν μια σειρά από δυνητικά εκρηκτικές ενώσεις. Στο φυσικό του περιβάλλον - το τροπικό δάσος - πρόσφατα ανακαλύφθηκε μύκητας παράγει πολλά μακροσκελεις αλυσιδες υδρογονοανθρακων αλύ άλλα βιολογικά μόρια. Αλλά όταν οι ερευνητές τον καλιεργησαν στο εργαστήριο, παρήγαγε καύσιμο που είναι ακόμη πιο παρόμοιο με το ντίζελ που βάζουμε στα αυτοκίνητά μας.

"Όι καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή βιοκαυσίμων πρεπει να υποστούν μικρόβιακη επεξεργασία πριν να μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμα συστατικά ," είπε ο καθηγητής Strobel. " Το Ζ. roseum μπορεί να κάνει myco-ντίζελ απευθείας από την κυτταρίνη, το βασικό ένωση που βρίσκεται σε φυτά και χαρτί. Αυτό σημαίνει ότι αν ο μύκητας χρησιμοποιήθη για να παραγει καυσίμα , ένα βήμα στη διαδικασία παραγωγής θα μπορούσε να παραληφθεί."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr