Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Διαθετει η Ουκρανία αρκετό αλεύρι για εξαγωγή;

Διαθετει η Ουκρανία αρκετό αλεύρι για εξαγωγή;
Από την αρχή αυτής της εβδομάδας, οι μυλωνάδες παραδιδουν αλεύρι μονο σε τακτικούς πελάτες

Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου μυλωνάδες μείωσαν σημαντικά την προμήθεια αλεύρων για τις εγχώριες και τις εξαγωγικές αναγκες. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο κύριος λόγος για την πτώση του όγκου των πωλήσεων είναι μια έλλειψη αλευροποιησιμου σιτου για μεταποίηση. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην αγορά από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, παραδίδοντας μυλωνάδες αλεύρι μονο σε τακτικούς πελάτες.

Εκπρόσωποι πολλών εμπορικών εταιρειών δηλώνουν ότι μπορούμε τώρα να μιλάμε για μια σημαντική μείωση της παροχής των αλεύρων που προορίζονται για εξαγωγή. "Λαμβάνοντας υπόψη την περίπλοκη κατάσταση της αγοράς, πολλοι μυλοι έχουν ήδη αποφασίσει να σταματήσουν την παραγωγή επ 'αόριστον. Μέχρι σήμερα, η τάση αυτή είναι χαρακτηριστική για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις . Η απόφαση αυτή οφείλεται εν μέρει από τη νέα άνοδο των τιμών του σίτου αλευροποιίας στην εγχώρια αγορά και - των περιορισμένων ευκαιριών για την αύξηση της τιμής του τελικού προϊόντος (αλεύρι), καθώς η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την πρόληψη της αύξησης τιμή του ψωμιού, μεταξύ άλλων με τον περιορισμό της αύξησης των τιμών των αλεύρων. Ως εκ τούτου, τα μικρά εργοστάσια απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αγοράσουν ακριβά σιτάρι και το αλεύρι να το πουλήσουν φθηνά .

Λίγα λόγια για την κατάσταση των τιμών στην ουκρανική αγορά. Κατά την περίοδο 5 Φεβρουαρίου του 2010 - 4 Φεβ 2011 η τιμή του σίτου αλευροποιίας (πρωτεΐνη 12,5%) αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50 τοις εκατό (σε $ 240 / t - πωλείται), ενώ το αλεύρι (υψηλή ποικιλία) αυξήθηκαν περίπου 35% σε 315 δολάρια / τόνο
πηγη:farmer.bg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr