Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

γεωργια στο Ισραηλ

Ο συνδυασμός των εξελιξη, εφαρμοσμένη επιστήμη, τραχιά αποφασιστικότητα και τη στήριξη της κυβέρνησης έχουν βοηθήσει τους αγρότες του Ισραήλ να εκσυγχρονιστούν και να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της γεωπολιτικής, της αγοράς και το κλίμα, δίνοντάς τους μια ισχυρή βάση για να προχωρήσει τις επόμενες δεκαετίες.
Η γεωργία στο Ισραήλ συνεχίζει να αναπτύσσεται, και προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών των τροφίμων της χώρας, αν και η αποδοτικότητα στους τομείς των εξαγωγών έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα για την καλλιέργεια αναπτυσσόμενους τομείς υποστήριξαν με δεδομένου ότι το κράτος ιδρύθηκε, η λειψυδρία παραμένει η κύρια - και αυξανόμενο - απειλή. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη εισαγωγή νέων και ανακυκλωμένων πηγές νερού, σε συνδυασμό με αλλοιωμένη μεθόδους άρδευσης και πιο αποτελεσματικής χρήσης ύδατος στις καλλιέργειες, υπόσχεται μακροπρόθεσμη ασφάλεια.
Μέχρι το έτος 2020 ο πληθυσμος του Ισραήλ αναμένεται να αυξηθεί κατά το ένα τρίτο περίπου, σε 8,5 εκατ. Αυτό θα προκαλέσει τεράστια αύξηση της ζήτησης γεωργικών προϊόντων Αλλά η αστική χρήση της γης και του νερού θα αυξηθεί επίσης σημαντικά. Η ποσότητα του γλυκού νερού που διατίθενται για τη γεωργία μειώθηκε δραστικά, κατά 50 τοις εκατό (σε 580 εκατομμύρια κυβικά μέτρα), το 2000. Μέχρι το 2020 είναι απίθανο να υπερβεί το ποσό αυτό, και μπορεί να είναι πολύ σημαντικά λιγότερο. Την ίδια στιγμή, το ποσό της κατάλληλης γης που διατίθεται στη γεωργία (360.000 εκτάρια), θα είναι επίσης περίπου 18 τοις εκατό λιγότερο απ 'ότι σήμερα.
Μέρος της αυξημένης ζήτησης - κυρίως για τις αροτραίες καλλιέργειες (όπως τα δημητριακά, τους ελαιούχους σπόρους και ζάχαρη), καθώς και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια και το βόειο κρέας - θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με αυξημένες εισαγωγές. Παρ 'όλα αυτά ένα σημαντικό μέρος των πρόσθετων απαιτήσεων θα πρέπει να προέλθει από την αύξηση της εγχώριας παραγωγής. Σαρωτικές αλλαγές - όπως μια αύξηση 33% του εργατικού δυναμικού και η μείωση σε αρδευόμενες καλλιέργειες, όπως βαμβάκι - θα πρέπει να κάνει το νερό διατίθεται για την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών για την τοπική αγορά.
Το παραπάνω βασίζεται (με μικρές αλλαγές) σε μια μελέτη από το Υπουργείο Γεωργίας («Γεωργική Παραγωγή Πρόγνωση για τα έτη 1995-2020" (εβραϊκά), από τους E. Delayahu και E. Hadass, Γενικό Τμήμα Προγραμματισμού, Υπουργείο Γεωργία, Κτηνοτροφία) , το οποίο προβλέπει ότι παρά τις δυσκολίες του Ισραήλ θα είναι σε θέση, μέχρι το 2020, να αυξήσει την παραγωγή των γεωργικών προϊόντων. Αυτό είναι βεβαίως συνάδει με την ιστορική εξέλιξη. Εκτός από σύντομες, σποραδικές μειώσεις , η γεωργική παραγωγή έχει αυξηθεί σχεδόν αδιάλειπτα από το 1948.
Σήμερα, η γεωργία αντιπροσωπεύει μόλις 2,4 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και τέσσερα τοις εκατό των εξαγωγών, σε σύγκριση με 30,3 τοις εκατό των εξαγωγών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 - την περίοδο ακμής του διάσημου πορτοκαλί Γιάφα. Παρ 'όλα αυτά, παρά τη μείωση της σημασίας της σε σχέση με άλλους οικονομικούς κλάδους, η γεωργία έχει αυξηθεί σε απόλυτους όρους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομία του Ισραήλ για πάνω από πέντε δεκαετίες.
Γεωργική παραγωγή το 2000 ήταν αξίας περίπου 3,3 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων 20 τοις εκατό εξήχθη. Οι εξαγωγές που ασκήθηκε σε επτά τοις εκατό λιγότερο από το προηγούμενο έτος, λόγω του συνδυασμού των ξένων νομισματικών διακυμάνσεων (δηλαδή χαμηλότερες τιμές σεκέλ) και μικρότερες ποσότητες. Η τιμή των εισροών αυξήθηκαν 10 τοις εκατό κατά την περίοδο 1998-2000, σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr