Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Από € 8,2 εως € 50,5 το στρεμμα oi επιδοτησεις για βιολογικές καλλιέργειες

Από € 82 σε € 505 ανά εκτάριο πληρωμές για βιολογικές καλλιέργειες στην Βουλγαρια

[Από € 82 σε € 505 ανά εκτάριο πληρωμές για βιολογικές καλλιέργειες], 82 έως 505 ευρώ ανά εκτάριο επιδότηση μπορoυν να πάρουν οσοι αγρότες θελουν να καλλιεργησουν βιολογικά. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να εφαρμόζεται στο πλαίσιο του Μέτρου 214 "οικολογική πληρωμές" - " βιολογικη καλλιέργεια " στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013

Στο μέτρο αυτό μπορούν να συνπεριληφθει οποιοδήποτε , δεν έχει σημασία ποια περιοχή της χώρας είναι η γη του. Πρέπει μόνο να καλλιεργούν με βιολογικό τρόπο παραγωγής, να συμμορφωθούν με τις ορθές γεωργικές πρακτικές και έχει σύμβαση για την επιθεώρηση και πιστοποίηση της βιολογικής παραγωγής. Οι γεωργοί δεσμεύονται να καλλιεργήσουν τη γη τους για 5 συναπτά έτη.
Αντισταθμιστικές πληρωμές ανα έτος είναι:
- Για τις μεγάλες καλλιέργειες - 155 ευρώ ανά εκτάριο (181 ευρώ ανά εκτάριο - για τις εκτάσεις που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο)
- Να λιβάδια και βοσκοτόπια - 82 ευρώ ανά εκτάριο (82 ευρώ / εκτάριο - για τις εκτάσεις που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο)
- Για τα πολυετή φυτά, αμπέλια - 418 ευρώ ανά εκτάριο (€ 505 / εκτάριο - για τις εκτάσεις που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο)
- Για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά - 267 ευρώ ανά εκτάριο (340 ευρώ ανά εκτάριο για τις εκτάσεις που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο)
- Για τις καλλιέργειες κηπευτικών, περιλαμβάνονται μανιτάρια και πατάτες - 357 ευρώ ανά εκτάριο (483 ευρώ / εκτάριο - για τις εκτάσεις που βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο)
πηγη farmer.bg

1 σχόλιο:

Μιχάλης Αλβανός είπε...

Καλησπερα φιλοι !!! Θα μπορουσατε να μου λυσετε μια μεγαλη απορια που με "βασανιζει" εδω και τρια περιπου χρονια.
Αρχικα θα πρεπει να δωσω καποια στοιχεια για να γινω ποιο κατανοητος.
Πριν απο 2+ χρονια (Νοεμβριος 2008) εγκατεστησα καλλιεργεια τρουφας σε μια εκταση 17 στρεμματων με περιφραξη. Η συνολικη εκταση που καλυφθηκε απο τα δεντρα ειναι περιπου 13 στρεμματα με αποστασεις φυτευσης 5Χ5 και 5Χ4 αντιστοιχα για δυο ποικιλιες και κενο διαστημα μεταξυ των ποικιλιων 7μ και απο την περιφραξη περιπου 5μ και υπολοιπετε μια εκταση 4 στρεματων οπου μελλοντικα θα συμπληρωθει απο δεντρα ξενιστες του μυκητα στο συνολο της και στα ενδιαμεσα διαστηματα των δεντρων και στους κενους χωρους μεταξυ των ποικιλιων θα φυτευτουν αρωματικα βοτανα (μελισσοκομικα) για συνεκμεταλλευση και ενισχυση των αρωματικων ιδιοτητων των τρουφων.
Ολα αυτα εγιναν χωρις την αναζητηση ενυσχισεων απο το 4ο ΚΠΣ "Αλεξανδρος Μπαλτατζης" αλλα με προσωπικα κεφαλαια. Ως γνωστον οι καλλιεργειες αυτες ειναι εκ των πραγματων βιολογικες διοτι η χρηση λιπασματων και φυτοφαρμακων (ζιζανιοκτονων - εντομοκτονων - μυκητοκτονων) ειναι απαγορευτικη.
Η απορια μου εγκυται στο αν υπαρχη καποια δυνατοτητα ενυσχισης απο οποιοδηποτε μετρο των αξονων του 4ου ΚΠΣ μετα απο ολα αυτα. Υπ' οψη οτι για νεος αγροτης δεν παιζει λογω ηλικιας (44). Κουραστικος και αρκετα εκτενης αλλα δεν βρηκα αλλον τροπο, σορρυ!!!!!!!!
Μιχάλης Αλβανός

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr