Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

αυξηση 20% σε περίπου 26,3 εκατομμύρια τόνους η παραγωγη σιτηρων στην Αυστραλια

Melbourne, Αυστραλία - Η αυστραλιανή Υπηρεσία Γεωργικων-οικοομικων ερευνων και Επιστημών (ABARES) κυκλοφόρησε στις 15 Φεβρουαρίου την τελευταία αυστραλιανή έκθεσή των καλλιέργειων, η οποία εκτιμά ότι το 2010-11 η χειμερινη συγκομιδη δημητριακων θα φτάσει 42,1 εκατομμύρια τόνους.

Ο αναπληρωτής εκτελεστικος διευθυντής του (ABARES) Paul Morris είπε ότι αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 19% επί της καλλιέργειας 2009-10 και είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή από το 2003-04.

"Σχεδόν το σύνολο των καλλιεργειών σιτηρων χειμώνα τώρα έχει συγκομισθεί, και είμαστε σε καλύτερη θέση να σταθμίσουν τις επιπτώσεις μιας εξαιρετικά μεταβλητής σεζόν από άποψη καιρικών συνθηκών", δήλωσε ο Μόρις.

Συνολικά, η χειμερινή εσοδεία εκτιμάται σε περίπου 1,1 εκατ. τόνους μικρότερη από τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου. Η παραγωγή στη Δυτική Αυστραλία αναμένεται να είναι 1,4 εκατ. τόνους υψηλότερη από προηγούμενη πρόβλεψη, αλλά αυτό αντισταθμίζεται περισσότερο από 2.500.000 τοννους μείωση των για τα ανατολικες περιοχες , σε μεγάλο βαθμό λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ο Morris είπε ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες είχαν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες για ορισμένα άτομα και επιχειρήσεις που εμφάνισαν σημαντικές απώλειες της συγκομιδής και ζημιές στις περιουσίες τους.

Ωστόσο, από εθνική σκοπιά, υπήρξε έντονη αύξηση της παραγωγής σιτηρών σε σύγκριση με την ξηρασία των τελευταιων χρονων . Από τις μεγάλες καλλιέργειες χειμώνα, η παραγωγή σιταριού εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 20% σε περίπου 26,3 εκατομμύρια τόνους, η παραγωγή κριθής κατά 18% σε 9,3 εκατ. τόνους και σογια κατά 11% σε περίπου 2,1 εκατ. τόνους, σε σύγκριση με τη σεζόν 2009-10.

"Για τις καλλιέργειες του καλοκαιριού, υπήρξαν ορισμένες περιοχές όπου οι καλλιέργειες δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν και άλλα όπου οι σπορές έχουν καταστραφεί, αλλά συνολικά η πρόσφατη έντονη βροχόπτωση αναμένεται να ωφελήσει τις καλλιέργειες με καλή υγρασία του εδάφους και την αύξηση των επίπεδων νερου ", δήλωσε ο Μόρις. «Συνολικά, το καλοκαίρι-για την φυτική παραγωγή 2010-11 προβλέπεται να αυξηθεί κατά 66%, σε 4,8 εκατομμύρια τόνους."

Η αύξηση της διαθεσιμότητας και της πρόσβασης σε νερό για άρδευση έχει οδηγήσει σε μια αύξηση των στρεμματων αναμένεται να είναι φυτεμένες με ρύζι και βαμβάκι.
Η παραγωγή ρυζιου προβλέπεται να αυξηθεί σε περίπου 802.000 τόνους, λόγω της αύξησης των εκτάσεων που φυτεύθηκαν και τις ευνοϊκές συνθήκες ανάπτυξης. Παραγωγή βαμβακιού προβλέπεται να φθάσει στο επίπεδο ρεκόρ 839.000 τόνους το 2010-11.
πηγη World-Grain.com, Feb. 15, 2011
by World Grain Staff

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr