Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Η Αίγυπτος δεν επιθυμει «μακροπρόθεσμες» συμβάσεις στο σιτάρι

Πέμπτη 20 Γενάρη 2011

Η Αίγυπτος δεν επιθυμει «μακροπρόθεσμες» συμβάσεις στο σιτάρι: Bloomberg

Η Αίγυπτος, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας σιταριού στον κοσμο , δεν έχει κανένα συμφέρον σε μακροπρόθεσμες συμβάσεις για την αγορά του σιταριού,δηλωσε ο Nomani Nasr Nomani, αντιπρόεδρος της κρατικής εταιριας σιτηρών ανέφερε το Bloomberg.

Η Αίγυπτος δεν πιστεύει σε αυτό το είδος της σύμβασης,είπε ο Nomani σε μια διάσκεψη της βιομηχανίας στη Μασσαλία, στη Γαλλία, που οργανώθηκε από την Orama, η γαλλική ένωση των παραγωγών .

Η Αίγυπτος προτιμά να αγοράσει στις διεθνείς αγορές με βάση τις ανταγωνιστικές προσφορές, συνεχισε ο Nomani . ΟΙ Προϋποθέσεις για την αγορά γαλλικών σιτάριων δεν ηταν ευνοϊκες τα τελευταία χρόνια, αναγκαζοντας την Αίγυπτο να στραφει σε άλλες περιοχές, ειπε ο Nomani , σύμφωνα με την Bloomberg.

Η φετινη έλλειψη των ρωσικών εξαγωγών προσφέρει μια ευκαιρία για τη Γαλλία για τον εφοδιασμό της αγοράς της Βόρειας Αφρικής c, είπε. Η απουσία της Ρωσίας έχει μειώσει την προσφορά, Nomani είπε, Κατά συνέπεια, οι τιμές έχουν αυξηθεί. "

Οι εισαγωγές της κρατικής εταιριας σιτηρών ειναι περίπου 6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους σίτου ετησίως, από το σύνολο των αιγυπτιακών αγορών των 8-9 εκατ. τόνους, ο Nomani πρόσθεσε.
Στην καθημερινή ενημερωση της, η Beltone Financial δήλωσε ότι λαμβανομένων υπόψη των διακυμάνσεων στην παγκόσμια αγορά σίτου και άλλων βασικών εμπορευμάτων, η Αίγυπτος πρέπει να αρχίσει να εξετάζει τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων για την παροχή μεγαλύτερη σταθερότητα για τον εαυτό της και τους προμηθευτές.

Ορισμένες χώρες του Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία αρχίζουν τώρα να εφαρμοζουν αυτή την πολιτική,η Beltone πρόσθεσε
πηγη :world grain .com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr