Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

πουληστε σιταρι τωρα συμβουλευει τους βουλγαρους ο Симов, εκτελεστικος διευθυντης του χρηματηστηριου της ΣΟΦΙΑΣ




Η αγορά είναι κάτω από την επιρροή των ισχυρών κερδοσκοπικών παραγόντων.

Σε όλο τον κόσμο συγκομιδή το 2010 είναι ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ των τελευταίων χρόνων.

Προσωπικά, περίμενα μέχρι τον Ιούνιο τιμες , όπως πέρυσι. Σχετικά με τη Βουλγαρία ανεμένα περίπου 180 levs (90ευρω )ανά τόνο. Αλλά εκπληκτικά, , αντί η τιμή να παραμείνει περίπου στα επίπεδα αυτά, ξαφνικά μέσα σε δύο εβδομάδες, εφτασε σχεδόν στο διπλάσιο .

παραγωγη σιτου 2010

Η παγκοσμια παραγωγη αναμένεται να είναι περίπου 660 εκατ. τόνους, έναντι ενός παραδοσιακού 580 - 600.000.000 τόνους ετησίως. Το 2009 συγκομιδή ήταν 680 εκατομμύρια τόνοι. Ένας άλλος ισχυρός παράγοντας ειναι τα αποθέματα. Παραδοσιακά στον κόσμο υπηρχαν 100-120.000.000 τόνους. Το υπόλοιπο της συγκομιδής 2009 είναι περίπου 200 εκατομμύρια τόνους, Η Ευρώπη έχει τη συγκομιδή
134 εκατομμύρια τόνους . Πέρυσι παρήχθησαν 137 εκατομμύρια τόνους .

Αίτια της απότομης ανοδου τιμης

Ο καιρός. Είμαστε μάρτυρες της ξηρασίας και των πυρκαγιών στη Ρωσία, τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη, η οποία μείωσε την παραγόμενη ποσότητα.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η κερδοσκοπία.

ΤΑΣΕΙΣ

Υπαρχουν δύο τάσεις. Η μια είναι καθαρά παράγοντες της αγοράς -
Επί του παρόντος, όσο ισχυρότερη είναι η άλλη τάση - δυσμενών καιρικών συνθηκών και των καθαρά κερδοσκοπικών επιδιωξεων πολλά χρήματα θα επενδύονται σε σιτηρα.

Νομίζω ότι αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Επειδή πάντα έρχονται στο προσκήνιο
οι παράγοντες της αγοράς - της ζήτησης και της προσφοράς
Η προσφορά είναι τεράστια. Αναζήτηση είναι μικρη . Αλλά με τον καιρό θα μειωθεί και θα παραμείνει μια καθαρά φυσική ζήτηση σιτηρών. Και τότε οι τιμές θα μειωθούν.


Πώληση

Εύχομαι σε όλους που παράγουν σιτάρι να τους προσφέρθει τιμή για να πουλησουν, 250-300λεβα(125-150ευρω) ανά τόνο

Δεν θέλω να είμαι προφήτης κακων , αλλά δεν υπαρχει λογος να ειναι η τιμή υψηλή και το χειμώνα, αντί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη, θα άρχισει να μειώνεται. Σχετικά με τη Βουλγαρία η συγκομιδή του τρέχοντος έτους αναμένεται να είναι 3,7 εκατομμύρια τόνους, περίπου ίση με τη συγκομιδή του προηγούμενου έτους πέρυσι είχαμε μεταξύ 3 και 4 εκατ. τόνους και το 2009 ήταν 3,8 εκατομμύρια τόνους , αποθεματα από προηγούμενη χρονια , , σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, είναι 300.000 τόνους σιτάρι. Προσθέτοντας 3,7 εκατομμύρια τόνους των νέων καλλιεργειών, είναι 4 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών. Το ποσό είναι άφθονη να θρέψουν τον πληθυσμό, το ψωμί, τις ζωοτροφές και θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση πάνω από 1 εκατ. τόνους που προορίζονται για εξαγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr