Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

περικοπή κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων

«Έδωσαν τα χέρια» οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την περικοπή κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων. Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις (15/7/2010 09:34)
«Έδωσαν τα χέρια» οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για την περικοπή κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων. Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις

Προ τετελεσμένων γεγονότων πρόκειται να βρεθεί η χώρα μας αφού όπως έγινε γνωστό οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν τελικά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στις χώρες μέλη που δεν τιθασεύουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και έχουν υπερβολικό δημόσιο χρέος. Ανάμεσα στις κυρώσεις αυτές και η παρακράτηση - περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων (ενιαία ενίσχυση), που προορίζονται για τους αγρότες.

Σύμφωνα με την υιοθετηθείσα πρόταση, στα κράτη μέλη της Κοινότητας που δεν τηρούν τους τροποποιημένους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας (δημοσιονομικό έλλειμμα άνω ή κοντά στο 3% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος άνω του 60% και σε ανοδική πορεία), δεν θα χορηγούνται από τις Βρυξέλλες μέσω του κοινοτικού προϋπολογισμού οι ετήσιες κοινοτικές αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις. Τα εν λόγω κράτη μέλη θα είναι υποχρεωμένα να καταβάλλουν στους αγρότες από τους εθνικούς τους προϋπολογισμούς τις ενισχύσεις στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα θα παρακρατείται και ένα ποσό από τα κράτη μέλη, ως πρόστιμο, το οποίο δεν θα επιστρέφεται σε περίπτωση υποτροπής.
πηγη αγροτυπος http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=59054

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αγγελίες

στειλτε τις αγγελιες σας
kostasmertzemekis@yahoo.gr