το κολοκυθι εχει απειρες μορφες και χρησεις .περα απο τα κολοκυθακια τηγανητα που στο εξωτερικο λεγονται κολοκυθακια αλα ελληνικα ,τους κολοκυθοανθους ,τις πιτες και τα γλυκα ειναι πολλες ακομη οι αγνωστες χρησεις και ιδιοτητες που κανουν το κολοκυθι μια δυναμικη καλιεργεια.
το λαδι απο κολοκυθι κι ομως υπαρχει πωλειται στα μαγαζια 250 μλ 8,5 ευρω και ειναι ελληνικο .
παραγεται στα πετρωτα εβρου.
το κολοκυθέλαιο περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C, Ε , είναι πολύ πλούσιο σε Ωμέγα 3, 6 και 9, Ψευδάργυρο και έχει ένα πολύ χαμηλό επίπεδο κορεσμένων λιπών. Περιέχει επίσης ιόντα, φθόριο, ιώδιο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, νάτριο, φώσφορο, και σελήνιο.
Στις καλλιεργειες που ειναι αγνωστες στο ευρυ κοινο η πρωτη ερωτηση ειναι πως γινεται η συγκομιδη .ειναι πληρως αυτοματοποιημενη η μηχανη αποφλοιωνει τους σπορους του κολοκυθιου
και αφηνει τα υπολειματα στο χωραφι οι σποροι μετα απλωνονται για να στεγνωσουν και με ψυχρη συνθλιψη παραγεται το λαδι .
αυτο που ειναι το πιο σημαντικο ειναι οτι η καταναλωση κολοκυθοσπορου και του λαδιου ειναι μετρο προληψης για τον προστατη και εκει εγγυται η αξια του και η αυξημενη τιμη του
το λαδι απο κολοκυθι κι ομως υπαρχει πωλειται στα μαγαζια 250 μλ 8,5 ευρω και ειναι ελληνικο .
παραγεται στα πετρωτα εβρου.
το κολοκυθέλαιο περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, C, Ε , είναι πολύ πλούσιο σε Ωμέγα 3, 6 και 9, Ψευδάργυρο και έχει ένα πολύ χαμηλό επίπεδο κορεσμένων λιπών. Περιέχει επίσης ιόντα, φθόριο, ιώδιο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, νάτριο, φώσφορο, και σελήνιο.
Πώς το αναγνωρίζουμε
Το κολοκυθελαιο έχει δύο χρώματα
ταυτόχρονα: κόκκινο και πράσινο. Το πράσινο χρώμα προέρχεται από την
χλωροφύλλη και το κόκκινο χρώμα προέρχεται από το καροτένιο.
Το λάδι αυτό είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έχει μια ευχάριστη γεύση σπόρου κολοκύθας, ένα έντονο άρωμα και μια ιδιαίτερη πυκνότητα.
Το λάδι αυτό είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, έχει μια ευχάριστη γεύση σπόρου κολοκύθας, ένα έντονο άρωμα και μια ιδιαίτερη πυκνότητα.
και αφηνει τα υπολειματα στο χωραφι οι σποροι μετα απλωνονται για να στεγνωσουν και με ψυχρη συνθλιψη παραγεται το λαδι .
αυτο που ειναι το πιο σημαντικο ειναι οτι η καταναλωση κολοκυθοσπορου και του λαδιου ειναι μετρο προληψης για τον προστατη και εκει εγγυται η αξια του και η αυξημενη τιμη του
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου