Καλλιέργεια Ρόκα
συνηθως συναντιεται στους μικρούς αγρόυς. Δυστυχώς, δεν είναι πολύ δημοφιλή καλιεργεια και μπορεί συνήθως να βρεθεί μόνο σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, όπου η τιμή της είναι αρκετά υψηλή.
Ρόκα - πικάντικη ιταλική σαλάτα που ονομάζεται «σαλάτα της ομορφιάς» είναι στις πρώτες θέσεις στην πρώτη δεκάδα πράσινων λαχανικων που περιέχουν προβιταμίνη Α, που ονομάζεται επίσης βιταμίνη της ομορφιάς.
χρησιμοποιούνται τα νεαρά φύλλα που λαμβάνονται μετά από 35-40 ημέρες από τη φύτευση των σπόρων, εκτιμάται ιδιαίτερα από την γκουρμέ μαγειρική
Ρόκα είναι αρκετά λιτό και ανεπιτήδευτο φυτό, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να δώσει όχι μία αλλά δύο συγκομιδές. Ρόκα καλλιεργείται κατά τον ίδιο χρόνο όπως τα μαρούλια και σπανάκι. Η καλύτερη στιγμή για να φυτό είναι νωρίς άνοιξη, τον Απρίλιο-Μάιο, όταν ο καιρός δεν ειναι ακόμα πάρα πολύ καυτός, επειδή αγαπά το ψυχρότερο καιρό με θερμοκρασίες έως 25 ° C. Εξωτερικά μπορεί να καλλιεργηθεί ρόκα από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς και σε θερμοκήπια - όλο το χρόνο, χάρη στην σύντομη καλλιεργητική περίοδο.
Ρόκα Σπορά επιθυμητό να σπερει σταδιακά σε14 - 20 ημέρες για να έχουν ρυθμό στο μάρκετινγκ. Περίπου 100 m2 απαιτούνται 40 γρ σπόρους, ενώ ένα στρέμμα περίπου 500 γραμμαρια βάθος σποράς είναι περίπου 1 εκατοστό
συστήματα σπορας 15-20/3-5 εκατοστά 20/20 cm cm 30-40/8-10 30 - 40 / 10-15 εκ.
Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη βλάστηση των σπόρων είναι 16 ° C. βλαστάνουν 3 έως 5 ημέρες μετά τη σπορά.
Η επιλογή του εδάφους για την καλλιέργεια ρόκας δεν εχει συγκεκριμένες συστάσεις, αρκεί να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαλαρά, καλά ενυδατωμένο Το καλοκαίρι θα αναπτυχθεί πλήρως σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, και το χειμώνα σε θερμοκήπια σε περίπου πέντε εβδομάδες. Θα πρέπει πρώτα να αποσυνδέσουν τις εξόχως απόκεντρες φύλλα και στη συνέχεια τη βάση. . Συλλέγονται τα φύλλα, αποθηκεύονται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 0-15 ° C και 95% υγρασία. Δεν πρέπει να καταψύχονται.
. Προτεραιότητα εχουν οι ποικιλίες "ροκοκό" και "Πασιέντζα".
Είναι σημαντικό ότι αναπτύσσεται ταχύτατα στο ύψος. Θα πρέπει να παρέχει καλό φωτισμό και έγκαιρο πότισμα και πολύ σύντομα θα έχετε υπέροχη φρέσκια σαλάτα
συνηθως συναντιεται στους μικρούς αγρόυς. Δυστυχώς, δεν είναι πολύ δημοφιλή καλιεργεια και μπορεί συνήθως να βρεθεί μόνο σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, όπου η τιμή της είναι αρκετά υψηλή.
Ρόκα - πικάντικη ιταλική σαλάτα που ονομάζεται «σαλάτα της ομορφιάς» είναι στις πρώτες θέσεις στην πρώτη δεκάδα πράσινων λαχανικων που περιέχουν προβιταμίνη Α, που ονομάζεται επίσης βιταμίνη της ομορφιάς.
χρησιμοποιούνται τα νεαρά φύλλα που λαμβάνονται μετά από 35-40 ημέρες από τη φύτευση των σπόρων, εκτιμάται ιδιαίτερα από την γκουρμέ μαγειρική
Ρόκα είναι αρκετά λιτό και ανεπιτήδευτο φυτό, χαρακτηρίζεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να δώσει όχι μία αλλά δύο συγκομιδές. Ρόκα καλλιεργείται κατά τον ίδιο χρόνο όπως τα μαρούλια και σπανάκι. Η καλύτερη στιγμή για να φυτό είναι νωρίς άνοιξη, τον Απρίλιο-Μάιο, όταν ο καιρός δεν ειναι ακόμα πάρα πολύ καυτός, επειδή αγαπά το ψυχρότερο καιρό με θερμοκρασίες έως 25 ° C. Εξωτερικά μπορεί να καλλιεργηθεί ρόκα από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς και σε θερμοκήπια - όλο το χρόνο, χάρη στην σύντομη καλλιεργητική περίοδο.
Ρόκα Σπορά επιθυμητό να σπερει σταδιακά σε14 - 20 ημέρες για να έχουν ρυθμό στο μάρκετινγκ. Περίπου 100 m2 απαιτούνται 40 γρ σπόρους, ενώ ένα στρέμμα περίπου 500 γραμμαρια βάθος σποράς είναι περίπου 1 εκατοστό
συστήματα σπορας 15-20/3-5 εκατοστά 20/20 cm cm 30-40/8-10 30 - 40 / 10-15 εκ.
Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη βλάστηση των σπόρων είναι 16 ° C. βλαστάνουν 3 έως 5 ημέρες μετά τη σπορά.
Η επιλογή του εδάφους για την καλλιέργεια ρόκας δεν εχει συγκεκριμένες συστάσεις, αρκεί να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαλαρά, καλά ενυδατωμένο Το καλοκαίρι θα αναπτυχθεί πλήρως σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, και το χειμώνα σε θερμοκήπια σε περίπου πέντε εβδομάδες. Θα πρέπει πρώτα να αποσυνδέσουν τις εξόχως απόκεντρες φύλλα και στη συνέχεια τη βάση. . Συλλέγονται τα φύλλα, αποθηκεύονται στο ψυγείο σε θερμοκρασία 0-15 ° C και 95% υγρασία. Δεν πρέπει να καταψύχονται.
. Προτεραιότητα εχουν οι ποικιλίες "ροκοκό" και "Πασιέντζα".
Είναι σημαντικό ότι αναπτύσσεται ταχύτατα στο ύψος. Θα πρέπει να παρέχει καλό φωτισμό και έγκαιρο πότισμα και πολύ σύντομα θα έχετε υπέροχη φρέσκια σαλάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου