ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΖΕΛΙΑ ΣΤΙΣ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣΗ μέση περιεκτικότητα σε ακατέργαστες πρωτεΐνες των κτηνοτροφικων μπιζελιών είναι περίπου 22,6% (90% ξηράς ουσίας). Η
πεπτικότητα της πρωτεΐνης μπιζελιού είναι σχετικά υψηλό με
μια σειρά από συντελεστές πεπτικότητας του 83% έως 88%, ανάλογα με τα
είδη. Μηρυκαστικά χωνεύουν εύκολα πρωτεΐνη μπιζελιού με περίπου 22% της πρωτεΐνης να μη-αποικοδομείται στο προστόμαχο (NRC, 1989). Επιπλέον,
το συμπληρωνει την ισορροπία των ουσιωδών αμινοξέων σε
είναι άριστη με του θείου-αμινοξέα (μεθειονίνη και κυστίνη) που υπάρχουν
σε σχετικά μικρές ποσότητες στα μπιζελια αλλα σε υψηλες ποσοτητες στα δημητριακα.Ιδιαίτερη αξία για τα μπιζέλια είναι η μεγάλη συγκέντρωση της λυσίνης, σε σχέση με τις ανάγκες των μονο-γαστρικής ζώα. Σε αντίθεση, οι σποροι των δημητριακών και η πιτα ελαοκραμβης περιέχουν λιγότερο λυσίνη, αλλά είναι πλούσια σε μεθειονίνη και κυστίνη. Επομένως,η
πρωτεΐνη μπιζελιού και οι πρωτεΐνες από δημητριακά και κραμβοπιτα είναι, διατροφικά αλληλοσυμπληρωμενα , και ενισχύουν την αξία ενος του άλλου
όταν χρησιμοποιούνται μαζι σε σιτηρεσια.
πηγη
http://ecochem.com/t_peas_feed.html
πηγη
http://ecochem.com/t_peas_feed.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου