Σπορά και Καλλιέργεια
Υπάρχουν δύο μέθοδοι καλλιέργειας από σπόρους και από κοκκαρι που είναι ευκολότερο για τους αρχάριους, αν και από σπόρους δεν είναι δύσκολο. το κοκκαρι είναι γενικά πιο ανθεκτικο σε ασθενειες, και παραγει καλύτερα σε φτωχότερα εδάφη. Οι σπόροι είναι λιγότερο δαπανηροι και είναι διαθέσιμοι σε πολλές ποικιλίες
Σεπτεμβριο Οκτωβριο φυτευουμε για χλωρα κρεμυδια σε αποστασεις 10εκ
αποφευγοντας την εντονη υγρασια, υπαρχει κινδυνος σηψης
για ξηρα κρεμμυδια σπερνουμε Φεβρουαριο -Μαρτιο παλι με κοκκαρι σε καλοδουλεμενο χωραφι κοπρισμενο πριν την φυτευση
Τα Κρεμμύδια έχουν σχετικά υψηλές απαιτήσεις για τα θρεπτικά συστατικά
.
.Το Κάλιο αυξάνει την ζωτικότητα των φυτών συμβάλλει στη διαμόρφωση των παραγωγικών οργάνων, αυξάνει την αντοχή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και ορισμένες ασθένειες. Μαζί με άλλα στοιχεία βελτιώνει το μεταβολισμό των υδατανθράκων των φυτών και η μακροβιότητα των βολβών.λίπασμα Φωσφόρου και καλίου εισάγεται πριν από τη βαθιά άροση. Το ήμισυ του αζώτου εφαρμόζεται πριν από την καλλιέργεια, και το άλλο μισό η κατά τη διάρκεια της φάσης βλάστησης του τρίτου με τέταρτο φύλλο.
Η υπερβολική λίπανση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα νιτρικών αλάτων στο βολβούς ή στα πράσινα κρεμμύδια, που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία.
. Τα Κρεμμύδια αναπτύσσεται καλύτερα σε καλά-αποστραγγιζόμενο χώμα. Ένα βαρύ, υγρό χώμα ευνοεί την εμφάνιση μυκήτων . Μόλις φυτευτεί, κρατήστε τα κρεμμύδια σας καθαρα απο ζιζάνια και ποτιστε κατά τη διάρκεια των ξηρών περιόδων. Σταματήστε το πότισμα οταν τα κρεμμύδια έχουνφτασει στο μεγέθος.-συγκομιδής
Εχθροί
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου